Wu Shu 五 术 – Cele 5 Arte Metafizicii Chineze

Metafizica Chineza este impartita in 5 Arte – Wu Shu (五 术) :

Shan 山 – Arta Muntelui. Ea include in principal artele martiale chineze, Qi Gong, Tai Chi si tehnici de meditatie.
Yi 医 – Arta medicala. Din ea fac parte acupunctura, herbologia, masajul (Tui Na) si Medicina Traditionala Chineza
Bu 扑 – Arta Divinatiei. Analizand si prezicand viitorul, Yi Jing este unul dintre instrumentele ei.
Ming 命- Arta Destinului. Include sistemele astrologice chineze BaZi, Zi Wei Dou Shu, ZeRi dar si Qi Men Dun Jia.
Xiang 相 – Arta Fizionomiei. Bazata pe studiul formelor si influenta lor asupra energiei-Qi, ea include Mian Xiang (fizionomia fetei) si Feng Shui (am putea spune fizionomia mediului).

Fiecare dintre aceste sistemele si arte metafizice chinezesti sunt rezultatul a sute si mii de ani de observatie directa a omului si a mediului inconjurator. Pentru atingerea maiestriei in oricare dintre acestea este nevoie de o lunga perioada de studiu bazat pe textele antice si ghidat de catre un profesor cu experienta in aplicarea lor. Totodata un adevarat consultant (pentru ca maestrii adevarati sunt foarte putini) trebuie sa cunoasca nu doar un singur sistem ci metafizica chineza in intregime. A sti de exemplu influenta mediului asupra unui om (Feng Shui), fara a putea analiza si influenta destinului (prin BaZi sau alte sisteme astrologice chineze), este ca si cum ai sti sa canti doar la o singura coarda din cele 6 ale unei chitari.
Adevarata valoare a metafizicii chineze vine din imbinarea armonioasa a cunoasterii Cerului (Tian), Pamantului (Di), si Omului (Ren) pentru ca folosind cele 5 arte sa ne putem modela viata exact asa cum dorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter și vei primi direcțiile tale favorabile pentru somn, calculate în funcție de data nașterii.

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL. Toate drepturile rezervate

Vrei sa stii si tu DE CE te porti in modul in care o faci? Vrei sa aflii CUM te influenteaza casa si CE poti face pentru a-ti rezolva problemele? Vrei sa stii CAND este momentul optim pentru a actiona ? Raspunsul intrebarilor tale este mai aproape decat crezi!

Stabileşte acum o întâlnire

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL.
Toate drepturile rezervate