Tabloul unei harti natale BaZi

Orice harta natala calculata conform astrologiei chineze BaZi poate fi transpusa int-un tablou din natura, aceasta fiind metoda principala folosita in analiza din cele mai vechi timpuri.

Primul pas in stabilirea elementul central al tabloului hartii natale, a “personajului principal”, este determinarea ELEMENTULUI SINELUI. Acesta este reprezentat de ideograma din partea de sus a Stalpului Zilei (una dintre cele 4 coloane din care este alcatuita o harta) si este elementul care care ne reprezinta cu adevarat pe fiecare dintre noi. De exemplu un Element al sinelui Bing va reprezenta un Soare, un Jia va fi reprezentat printr-un copac ce se inalta spre cer, un Wu va fi un munte inalt si pietros, etc (mai multe despre caracteristicile fiecarui Element al Sinelui puteti gasi aici http://www.honglongconsulting.com/cateva-caracteristici-ale-elementului-sinelui-in-astrologia-chineza-bazi/).

Urmatorul pas este stabilirea ANOTIMPULUI in care este creionat tabloul hartii, ce este chiar anotimpul in care s-a nascut fiecare dintre noi. Intr-o harta BaZi acesta este reprezentat de ideograma prezenta in partea de jos a Stalpului Lunii, si stabileste puterea tuturor celorlalte elemente prezente in tablou, inclusiv a Elementului Sinelui.
Un Soare – Bing nascut intr-un anotimp de primavara sau vara va straluci cu putere pe cer, pe cand unul nascut toamna sau mai ales iarna nu va avea foarte mare putere de a incalzi tabloul hartii. Tot asa un Copac – Jia va fi extrem de puternic si viguros primavara, slab si uscat vara, si foarte slab, cu frunzele cazute toamna.

 

bazi tablou

Un alt pas important este stabilirea momentului zilei in care se desfasoara tabloul, care nu este altul decat ora la care ne-am nascut, si care stabileste daca este zi, noapte, dimineata sau seara in tabloul hartii natale. Acest pas determina de asemenea puterea si calitatea celorlalte elemente ale hartii. De exemplu un om care are ca element al sinelui Focul Yang (Bing) ce este reprezentat de un Soare, dar care este nascut noaptea tarziu, nu se va putea exprima foarte bine, si nu va fi remarcat foarte usor de ceilalti, tot asa cum un soare nu se poate vedea cu adevarat in mijlocul noptii. Daca aceasi persoana ar fi nacuta in mijlocul zilei, ea ar fi mult mai entuziasta, pasionala, fiind mult mai usor remarcata de ceilalti.

Mai departe in alcatuirea restului tabloului se va tine cont si de celelalte ideograme prezente in fiecare harta natala ce vor completa si detalia imaginea pe care am inceput sa o formam deja. Tulpinile Ceresti (celelalte caracterele din partea de sus a hartii pe langa Elementul Sinelui) contureaza partea superioara a tabloului, cerul si ceea ce este la suprafata, pe cand Ramurile Pamantesti (caracterele din partea de jos a fiecaruia din cele 4 coloane/Stalpi ai hartii) creioneaza partea inferioara a imaginii, sau ceea ce se gaseste pe/sub pamant. De exemplu pentru Ramurile Pamantesti un Yin este reprezentat printr-o padure, Chen printr-un delulet inverzit, Hai reprezinta un rau, Zi un ocean, etc.

Toate aceste elemente creaza impreuna un tablou ce reflecta cu fidelitate in ochii unui consultant BaZi trasaturile de caracter, talentele, defectele si dorintele cele mai ascunse ale fiecarei persoane.

 

Daca vrei sa iti calculezi si tu harta natala BaZi, o poti gasi aici http://bazi.masteryacademy.com

Tu ce tablou ai?

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter și vei primi direcțiile tale favorabile pentru somn, calculate în funcție de data nașterii.

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL. Toate drepturile rezervate

Vrei sa stii si tu DE CE te porti in modul in care o faci? Vrei sa aflii CUM te influenteaza casa si CE poti face pentru a-ti rezolva problemele? Vrei sa stii CAND este momentul optim pentru a actiona ? Raspunsul intrebarilor tale este mai aproape decat crezi!

Stabileşte acum o întâlnire

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL.
Toate drepturile rezervate