Scurta incursiune in Mian Xiang 面相 – Arta Citirii Fetei

Mian Xiang 面相 este arta chinezeasca a citirii trasaturilor (Xiang 相) fetei (Mian 面). Aceasta arta a fost dezvoltata in China antica ca un instrument de analiza a trasaturilor de caracter si a destinului unei persoane bazata pe informatiile prezente pe fata ei.
Mian Xiang este una dintre cele mai grele si mai complexe arte metafizice chineze, atingerea maestriei acesteia necesitand multi ani de studiu si practica. Exista nu mai putin de 10000 de versuri in textele clasicilor chinezi ( Ma Yi Xiang Fa麻衣相法, Shen Xiang Quan Shu 神相全書, Yuen Liu Zuang 袁柳莊 ) fiecare citat analizand cate un aspect distinct al destinului ce poate aparea pe fata omului.
Practicarea acestei arte este datata inca de pe timpul Imparatului Galben (2696 – 2598 î.Hr) acesta lasand in urma “Marele tratat de citire a fetei a lui Huang Di”.
Scopul principal al artei Mian Xiang a fost initial oferirea de ghidare si sfaturi strategice Curtii Imperiale, prin analiza trasaturilor fetei, consilierii oferindu-i Imparatului informatii foarte valorase despre trasaturile de caracter ale aliatilor dar si a rivalilor, acestia putand sti dinainte ce sa spuna si ce nu in negocierile cu ei.
O alta aplicatie foarte importanta a acestei arte a fost si in stabilirea candidatilor celor mai potriviti pentru diferitele functii la curtea imperiala. In China Antica toate persoanele din administratia publica se alegeau pe baza caracteristicilor pe care hartile lor natale BaZi spuneau ca le poseda. Din cauza razboielor, in care nu se mai tinea evidenta nasterilor, ori datorita faptului ca multi dintre pretendenti isi falsificau data nasterii pentru a obtine o harta BaZi mai buna, Mian Xiang s-a dovedit un instrument foarte important alaturi de BaZi in selectarea celor mai buni candidati pentru posturile Curtii Imperiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter și vei primi direcțiile tale favorabile pentru somn, calculate în funcție de data nașterii.

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL. Toate drepturile rezervate

Vrei sa stii si tu DE CE te porti in modul in care o faci? Vrei sa aflii CUM te influenteaza casa si CE poti face pentru a-ti rezolva problemele? Vrei sa stii CAND este momentul optim pentru a actiona ? Raspunsul intrebarilor tale este mai aproape decat crezi!

Stabileşte acum o întâlnire

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL.
Toate drepturile rezervate