Cum influenteaza directiile personale si Feng Shui-ul casei somnul. Metode de a scapa de insomnii

Insomnia este o problema frecvent intalnita atat la adulti cat si la copii, ce poate predispune catre depresie, probleme de memorie, iritabilitate putand creste semnificativ riscul unor afectiuni medicale.
Problemele legate de somn pot fi datorate de multe ori faptului ca dormim cu capul pe una din directiile nefavorabile Huo Hai, Wu Gui, Liu Sha sau Jue Ming (calculate in functie de data de nastere conform teoriilor BaZhai, una din scolile de Feng Shui traditional). Pe langa alte efecte negative pe care le aduc in viata noastra, cum ar fi pierderi de bani, certuri, afectiuni medicale sau accidente, acestea ne pot de asemenea impiedica sa avem un somn odihnitor si relaxant.
O alta directie ce nu este recomandata a se folosi pentru somn este si Sheng Qi, ce desi este o stea a prosperitatii si a cresterii in cariera, poate genera o stare permananta de hiperactivitate, ce ii poate afecta uneori pe cei ce dorm pe aceasta directie.
Conform teoriilor BaZhai, una dintre cele mai bune directii ce poate fi folosita de persoanele ce sufera de insomnii este Fu Wei, ce aduce calm mental, liniste, detasare si relaxare, fiind deosebit de benefica celor ce au des stari de anxietate sau depresie. Lipsa sectorului Fu Wei dintr-o casa (ce se calculeaza in functie de fatada/sitting-ul casei) sau forme exterioare negative ce il afecteaza (stalpi de electricitate, piloni, etc.) pot cauza de asemenea insomnii, un sentiment permanent de oboseala, putand genera in timp fobii, anxietate, probleme psihice diverse sau chiar ganduri suicidale.
Pe langa directia pe care dormim, un rol poate chiar mai important il are locatia, dormitorul, si energiile prezente acolo. Acestea sunt diferite in functie de fiecare casa, fiind analizate in amanunt de Feng Shui-ul traditional. Totusi ca si caracteristica generala, un dormitor prea Yang : foarte luminos, zgomotos, colorat strident sau folosit foarte intens si pe timpul zilei (ca si birou, etc.) poate impiedica acumularea Yin-ului necesar pentru a ne putea odihni. De asemenea este recomandat ca tablia patului sa se sprijine pe unul dintre pereti, paturile in mijlocul camerei pe langa probleme de somn putand predispune si catre instabilitate si probleme in cuplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter și vei primi direcțiile tale favorabile pentru somn, calculate în funcție de data nașterii.

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL. Toate drepturile rezervate

Vrei sa stii si tu DE CE te porti in modul in care o faci? Vrei sa aflii CUM te influenteaza casa si CE poti face pentru a-ti rezolva problemele? Vrei sa stii CAND este momentul optim pentru a actiona ? Raspunsul intrebarilor tale este mai aproape decat crezi!

Stabileşte acum o întâlnire

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL.
Toate drepturile rezervate