Arta Destinului. Scurta incursiune in astrologia chineza BaZi.

Oamenii au avut dintotdeauna dorința de a ști ce le rezervă soarta, de a ști ce urmează pe calea vieții lor. Ideea de destin, conform căreia omului îi este dată o soartă încă de la naștere, apare în mitologiile tuturor civilizațiilor ce au trăit pe această planetă.

Posibilitatea de a ști ce va urma să se întâmple, a fost și unul dintre motivele ce i-au determinat pe înțelepții chinezi să observe îndeaproape viața oamenilor din jurul lor pe durata a nu doar sute ci chiar mii de ani, și să caute tiparele nevăzute ce îi determină pe fiecare în toate alegerile sale. Adunate pe durata multor secole, în scrieri clasice foarte ample, rezultatele observațiilor lor reprezintă fundamentul științelor metafizice de astăzi.

Bazi este una dintre cele mai cunoscute ramuri ale științei astrologice chineze, care a devenit din ce în ce mai populară în țările vestice în ultimul timp. Astrologia chineză Bazi este catalogată în țări ca Malaezia, Singapore, sau China ca și știință, academiile în care se studiază aceasta având un statut recunoscut legal. Acest lucru se datorează faptului că Bazi ca orice altă știință se bazează pe informații foarte clare ce se găsesc în textele clasice chineze, texte ce stau (sau ar trebui să stea) la baza studiului fiecărui practicant Bazi. Faptul că este o știință este și motivul pentru care din ce în ce mai multe companii multinaționale angajează în acest moment în cadrul departamentelor lor de Resurse Umane consultanți Bazi, și chiar își stabilesc strategia economică cu ajutorul acestora. Companii ca Apple, CNN, Orange, Nokia, Volvo, Samsung și multe altele se folosesc deja de avantajele pe care le oferă această știință pentru a-și optimiza cât mai mult activitatea.

Bazi se bazează, ca și astrologia vestică, pe data nașterii pentru a determina principalele caracteristici pe care le va avea un om, începând cu temperamentul aceluia, abilitățile dar și defectele sale și ajungând până la a arăta cele mai ascunse dorințe dar și secrete ale lui. Explicația pentru care momentul nașterii este cel ce determină aproape întreaga soartă a unui om este încă insuficient înțeles de știința modernă. Observațiile extrem de atente ale învățaților chinezi (și nu numai) au arătat tipare de comportament ale oamenilor născuți în aceeași perioadă, și tipare pe care pare să curgă destinul fiecărui om în funcție de momentul nașterii. Deși încă imposibil de demonstrat prin intermediul principiilor metodei științifice moderne, acest fapt devine destul de clar în momentul în care un consultant Bazi îți poate spune după doar câteva minute de la întâlnirea voastră, și conform datei tale de naștere, lucruri extrem de specifice pe care nu ar avea cum să le poată ști sau măcar deduce din simpla ta prezența. Bazi nu este o știință care să se bazeze pe „citirea la rece” a clientului așa cum se întâmplă în alte așa-zise „stiinte oculte” sau ritualuri magice. Precizia analizei Bazi nu lasă urmă de interpretări. În momentul în care doar după data nașterii tale un consultant cu experiență îți poate spune chiar și grupă sangvina, o mare parte din îndoieli și preconcepții dispar. Atunci se vede cu adevărat titulatura de știință care i s-a dat Bazi-ului și atunci începe cu adevărat incursiunea într-o lume pe care știința și societatea modernă deabia acum încep să o descopere.

Trebuie menționat însă că nu toți actualii „maestrii” Bazi chiar știu ce fac și nu tot ce se scrie despre Bazi este și adevărat.

În primul rând pentru a ajunge la un nivel cât de cât apropiat de cel al unui maestru, un practicant ar trebui să studieze și să aprofundeze suficient textele clasice chineze (în traducere bineînțeles), și să aibă totodată și o experiență minimă înainte de a pretinde că inteleage cu adevărat o hartă natală Bazi. Oricine ar putea în urmă unei foarte scurte pregătiri să înceapă să facă analize Bazi. Sunt combinații foarte clare de elemente dintr-o hartă natală care arată în 99,9% din cazuri anumite circumstanțe cum ar fi un viol, operații ale aparatului reproducător, procese în instanță, un infarct etc. Acestea sunt relativ ușor de învățat chiar și de un începător, putând da impresia că acela stăpânește această știință. Dar diferență între un maestru (sau măcar un consultant adevărat) și un simplu practicant stă în capacitatea de a pune laolaltă toți acei biți de informație, de a pune piesele de puzzle la locul potrivit și de a înțelege cu adevărat imaginea hărții pe care o are în față. Cea mai mare limită a Bazi-ului este dată de cel ce analizează harta natală, de cât de mult timp și-a dedicat acesta studiului, și de experiența pe care o are în domeniu.

Al doilea aspect foarte important legat de Bazi este faptul că NU poate face previziuni despre viitorul unei persoane cu o precizie de 100%, existând și o serie de factori ce nu pot fi analizați într-o hartă natală Bazi. De aceea Bazi nici nu este singura știință metafizică chineză ce studiază destinul omului, pe lângă acesta existând și o serie de alte sisteme astrologice și nu numai ce au rolul de a spori acuratețea previziunilor. Pe lângă data nașterii sunt o serie de alți factori care determină soarta unui om, printre care mediul ambiant este unul dintre cei mai importanți. În metafizica chineză se spune că soarta unui om este determinată în proporție de 33% de Norocul Ceresc (Tian), 33% de Norocul Pământesc (Di) și 33% de Norocul Omenesc (Ren). În această triadă, Bazi intră în categoria de 33% ce ține de Norocul Ceresc. Însă datorită faptului că de multe ori omul nu știe sau nu are voința să își controleze ceilalți 66% (CE POT FI SCHIMBAȚI!) și care țin de mediu (Feng-Shui), și de acțiunile sau non-actiunle sale personale (Liberul Arbitru), de multe ori ceea ce îi este sortit prin cei 33% de hartă Bazi se vor manifesta în mod total în viața sa. De aceea este important de înțeles că este posibil să existe persoane care să nu manifeste o parte din caracteristicile prezente în harta natală Bazi, datorită efortului conștient depuse de acestea pentru a se schimba. Deci trebuie înțeles că este imposibil să se poată face prin Bazi predicții cu privire la evenimente viitoare cu o acuratețe de 100%, și asta datorită multitudinii de factori care pot influența ceea ce o hartă natală ne arată că ne-ar fi sortit să ni se întâmple.

Fără doar și poate Bazi este o știință care ne poate uimi în momentul în care credeam că nimic nu o mai poate face. Acuratețea informațiilor pe care le putem afla și modul în care ne poate face să ne înțelegem cu adevărat adevăratele caracteristici, fac din Bazi una dintre cele mai frumoase și mai incitante comori pe care le-a lăsat omului modern cunoașterea înțelepților chinezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter și vei primi direcțiile tale favorabile pentru somn, calculate în funcție de data nașterii.

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL. Toate drepturile rezervate

Vrei sa stii si tu DE CE te porti in modul in care o faci? Vrei sa aflii CUM te influenteaza casa si CE poti face pentru a-ti rezolva problemele? Vrei sa stii CAND este momentul optim pentru a actiona ? Raspunsul intrebarilor tale este mai aproape decat crezi!

Stabileşte acum o întâlnire

Copyright 2017 - Hong Long Consulting SRL.
Toate drepturile rezervate